Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nagy buli elmaradt
  2007-04-21 08:40:05, szombat
 
  A nagy buli elmaradt


Tényleg olyan nagy buli egy ilyen rendezvény az országnak?
Ha minden rendben volt/van , akkor miért is titkosították nulla szavazat után, express sebességgel az előzetes költségvetés összegét?

Aki épít, építtet annak vitán felül, de kérdezzük meg a portugálokat mennyit fizettek rá a 2004-es EB-re, amit ők rendeztek az osztrák- magyar rendezés helyett?
Az 2010-es angol olimpia megrendezésének eddigi története is már nagyon tanulságos.



Jack's Corner
Jack Corn 2007. április 20. 12:32

EURO 2012: titkosított árkalkuláció


Egy nappal azután, hogy az amerikai lapok után a gondola is megírta, hogy az EURO 2012 megrendezése minimum egy milliárd dollárjába kerülne a magyar adófizetőknek, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium villámgyorsan titkosította az előzetes árkalkulációt is tartalmazó tanulmányt.

Most már késő, a sok eddigi titkosításhoz hasonlóan a saját szennyes takargatásán kívül ennek sem volt értelme, az említett egy milliárd dollár (kb. 180-182 milliárd forint) úgy is csak a kezdet kezdetére lett volna elég, mert a magyar-horvát közös rendezésű labdarúgó EB megnyitójának napjáig történt magyarországi beruházások költségeinek összköltsége minden bizonnyal megközelítette volna ennek az összegnek a háromszorosát.

Ha átböngésszük a már az üzembehelyezése előtt méltán világhírűvé vált budapesti 4-es metró történetének eddigi pénzügyi terveit, és belegondolunk a jelenlegi kormánnyal összefonódott gazdasági és külföldi pénzügyi körök elképesztően gátlástalan és mohó üzleti gyakorlatára, akkor az öt év múlva esedékes kezdőrúgás pillanatáig elköltött pénz ezt a 3 milliárd dolláros (546 milliárd forint) összeget is könnyen felülmúlhatta volna.

A nyitott szemmel közlekedő magyar adófizetők természetesen azt is sejtik, hogy nyertes pályázat esetén a szoclib kormány tagjaihoz, pártvezetőihez, lekötelezettjeihez, külföldi kegyeltjeihez, valamint Gyárfáshoz és Kistelekihez közelálló cégek és vállalkozások kapták volna a Gyurcsány-féle kormány közvetítésével az EU-tól és az UEFA-tól érkező támogatásokat és megrendeléseket - és ekkor sárgulhattak volna igazán a hasonló gazdasági milliőben utazó ukrán "vállalkozók".

Számukra ez a buli most már végérvényesen és egyetlen szavazat nélkül elúszott, és a foci EB esetében most már csak azon töprenghetünk, hogy mit keres az Európa-bajnokságon egy ázsiai ország csapata. A magyar társaiknál is zavarosabb vizekben pecázó ukrán oligarchák sokkal ügyesebbnek és befolyásosabbnak bizonyultak, a magunkfajtáknak, pedig itt maradt a Magyar Államvasutakra váró második Trianon, a gyűrött arcú kazánkovácsot felváltó, ám hasonlóan szófogadó és a fejecskéjében szüntelenül gonosz gondolatokat forgató gépírólányka vezetésével tovább erőltetett, a közegészségügyi ellátást életveszélyesen fenyegető kórházprivatizáció és az országot letatárjáró, kormányközeli emberek számára minden eddiginél nagyobb zsákmánnyal kecsegtető, teljesen felesleges új kormányzati negyed körüli jelenlegi és jövőbeni szocialista és szabaddemokrata panamák végtelenségig húzódó sorozata.

Annak bizonyítására, hogy igazán jóindulatúan kezeltük ezt a háromszor egy milliárd dolláros képzeletbeli összeget, álljon itt példának az angol kulturális és sportügyi miniszternek a kálváriája. Talán azért, mert a Gyurcsány-féle magyar kormány nem támogatta, de az angol pályázat két évvel ezelőtt biztosan győzte le az örök rivális franciákat, és nyerte el a 2012-es nyári olimpia rendezésének jogát.

Az eredetileg beadott, és a Blair-kormány által jóváhagyott pályázatban a terveket készítő bizottság az összköltséget (2004-es árakon) 2,4 milliárd angol fontra becsülte. Egy hónappal ezelőtt, az angol honatyák felkérték Tessa Jowell miniszterasszonyt, hogy számoljon be a döntés óta eltelt másfél év alatt történt olimpiai beruházások állásáról. Ms. Jowell elment, beszámolt, és az angol hon atyái sorban lepotyogtak a székükről: a most éppen a szerencsétlenül megalkotott nagy britanniai szerencsejáték-törvény miatt a hivatásos póker játékosok össztüze alá került miniszter közölte, hogy az általa vezetett minisztérium legújabb számításai szerint, jelenleg, vagyis öt évvel az olimpiai megnyitó ünnepség kezdete előtt, ez a 2,4 milliárd semmire sem elég, egy kis kiegészítésre lesz szükség.

Hogy mennyire, azt ő ilyen korán nem tudja megmondani, de 2007 március közepén (a meghallgatása idején) úgy áll a dolog, hogy a 2012-es londoni olimpia megrendezésének a brit kincstárra eső költsége - ami a magáncégek befektetéseinek összegét nem is tartalmazzák - 9,3 milliárd angol fontra (!) fog rúgni. Ez a tervezett 2,4 milliárdnak közel a négyszerese.

Nem kell egy Lengyel Lacinak lenni ahhoz, hogy megjósoljuk, hogy a végén ez a 9,3 milliárd angol font sem lesz elég, és Tessa Jowell sem lesz hivatalban már, mikor Londonban az olimpiai láng fellobban. És hogy öt év múlva hol lesz Gyurcsány Fletó és csapata, azt talán csak egyedül a Szigeti Peti tudja.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: befolyásosabbnak, szabaddemokrata, életveszélyesen, megrendeléseket, üzembehelyezése, megrendezésének, szerencsétlenül, közegészségügyi, magunkfajtáknak, befektetéseinek, pártvezetőihez, szerencsejáték, államvasutakra, megközelítette, közvetítésével, összefonódott, háromszorosát, kegyeltjeihez, meghallgatása, belegondolunk, fejecskéjében, felülmúlhatta, támogatásokat, vállalkozások, természetesen, végérvényesen, töprenghetünk, kazánkovácsot, kiegészítésre, bizonyítására, végtelenségig, villámgyorsan, titkosításhoz, titkosították, árkalkulációt, megnyitójának, nagy buli, ilyen rendezvény, előzetes költségvetés, portugálokat mennyit, 2004-es EB-re, osztrák- magyar, 2010-es angol, nappal azután, amerikai lapok, milliárd dollárjába, magyar adófizetőknek, előzetes árkalkulációt, saját szennyes, milliárd dollár, kezdet kezdetére, magyar-horvát közös, Jack Corn, Területfejlesztési Minisztérium, Magyar Államvasutakra, Tessa Jowell, Lengyel Lacinak, Gyurcsány Fletó, Szigeti Peti,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Maradék idő  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Emlék  Pillangó  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Esti kép  Pillangó  Beney Zsuzsa - Tavasz  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az elfogadásnak...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Környezetvédelem  Ahogy emelkedik a rezgés...  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  próbáljuk ki az őszinteséget  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjszakát  Különös!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Az embernek a társa: hiányzik.  Maradék idő  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A hét szűk esztendő  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ez a jó az alvásban.  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Két ember becsülete  Bizonyos kulturális szint nélk...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Jó éjt  Messziről jött ember  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nagy buli, ilyen rendezvény, előzetes költségvetés, portugálokat mennyit, 2004-es EB-re, osztrák- magyar, 2010-es angol, nappal azután, amerikai lapok, milliárd dollárjába, magyar adófizetőknek, előzetes árkalkulációt, saját szennyes, milliárd dollár, kezdet kezdetére, magyar-horvát közös, üzembehelyezése előtt, jelenlegi kormánnyal, nyitott szemmel, szoclib kormány, hasonló gazdasági, buli most, ázsiai ország, magyar társaiknál, gyűrött arcú, fejecskéjében szüntelenül, közegészségügyi ellátást, országot letatárjáró, milliárd dolláros, angol kulturális, angol pályázat, örök rivális, 2012-es nyári, eredetileg beadott, terveket készítő, hónappal ezelőtt, angol honatyák, most éppen, szerencsétlenül megalkotott, hivatásos póker, általa vezetett, olimpiai megnyitó, meghallgatása idején, 2012-es londoni, brit kincstárra, magáncégek befektetéseinek, olimpiai láng, befolyásosabbnak, szabaddemokrata, életveszélyesen, megrendeléseket, üzembehelyezése, megrendezésének, szerencsétlenül, közegészségügyi, magunkfajtáknak, befektetéseinek, pártvezetőihez, szerencsejáték, államvasutakra, megközelítette, közvetítésével, összefonódott, háromszorosát, kegyeltjeihez, meghallgatása, belegondolunk, fejecskéjében, felülmúlhatta, támogatásokat, vállalkozások, természetesen, végérvényesen, töprenghetünk, kazánkovácsot, kiegészítésre, bizonyítására, végtelenségig, villámgyorsan, titkosításhoz, titkosították, árkalkulációt, megnyitójának, adófizetőknek, kormányközeli, magyarországi, önkormányzati, összköltséget, tartalmazzák, minisztérium, titkosította, takargatásán, átböngésszük, árkalkuláció, történetének, költségeinek, összköltsége, elképesztően, gyakorlatára, sárgulhattak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.